Potée

Sdílejte s přáteli

Potée

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 25 min Čas vaření 35 min Celkový čas 1 hod Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Masa vymáčejte ve studené vodě, aby se zbavila přebytečné soli.

  2. Do hrnce nalijte 2 litry vody, vložte do ni uvařené nasolené vepřové maso a nasolené hrudí. Přiveďte do varu a seberte pěnu. Přidejte zelí, mrkev, vodnici, cibuli, česnek a "bouquet garni". Opepřete. Hrnec uzavřete.

  3. Jakmile začne z hrnce unikat pára, zmírněte plamen a nechejte vařit po uvedenou dobu.

  4. Uvařte zvlášť brambory. Na pánvi opečte na kousku másla plátky šunky.

  5. Otevřete hrnec. Do mísy naservírujte zeleninu s kousky vařeného nasoleného vepřového masa, nasoleného hrudí a s plátky opečené šunky. Podávejte velmi horké.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *