Kuchařka

Internetová kuchařka

Pošírovaná hruška s krupicovými hvězdami

Ingredience
4 malé hrušky, 2 badyány, 1 celá skořice, 125 ml hruškového džusu [Pro krupicové hvězdy]: 50 g hladké mouky, 50 g krupice, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 2 lžíce roztopeného másla, 1 balení vanilkového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička prášku do pečiva

Příprava
Máslo spolu s vejcem, mlékem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s krupicí, práškem do pečiva, skořicí a postupně zapracujeme do vyšlehané směsi mléka a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučeném válu vyválíme na asi 1 cm silnou vrstvu. Vykrojíme hvězdičky, které pak pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 15 až 20 minut. Hrušky v celku oloupeme a dáme vařit do rendlíku s hruškovým džusem a kořením. Opatrně dusíme asi 10 minut. Poté podáváme s krupicovými hvězdami.

Tip
Tekutinu pro pošírování hrušek můžeme ochutit trochou voňavého pomerančového likéru a anstrouhanou pomerančovou kůrou.