Kuchařka

Internetová kuchařka

Pomerančový krém

Pomerančový krém Ingredience
4 plátky bílé želatiny, 3 vejce, 4 lžíce cukru, ¼ pomerančové šťávy, trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry i[Ke zdobení] ⅛ litru šlehačky, 1 balíček vanilkového cukru, 6 višní

Příprava
Želatinu nechte ve vlahé vodě nabobtnat. Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a trochu kůry našlehejte do pěny. Želatinu rozpusťte v troše vařící pomerančové šťávy a se zbylou šťávou ji vmíchejte do žloutkového krému. Vyčkejte, až krém začne tuhnout. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do pomerančového krému. Poháry naplňte krémem, přikryjte a dobře vychlaďte. Bezprostředně před servírováním ušlehejte do tuha šlehačku s vanilkovým cukrem. Na krém z ní vystříkněte růžici a ozdobte ji višní.

Poznámky
Šťávou z červených pomerančů obarvíte krém narůžovo. i[Chlazení]: nejméně 1 hodina