Kuchařka

Internetová kuchařka

Pomerančová srdíčka

Pomerančová srdíčka Ingredience
250 g hladké mouky, 150 g práškového cukru, 1 špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 150 g změklého másla i[Do náplně a ke zdobení] 100 g pomerančové marmelády, 100 g tmavé polevy, 50 g vlašských ořechů

Příprava
Z mouky, cukru, soli, vanilkového cukru, vejce a másla vypracujte těsto. Rukama jej stlačte do koule, přikryjte a v chladnu nechte asi hodinu odpočívat. Těsto propracujte, aby zvláčnělo, na pomoučněném vále z něj vyválejte plát na sílu stébla a vykrojte 60 srdíček. Upečte je na tukem vymazaném plechu. Ještě teplá je z plechu snímejte zakulaceným nožem. Pomerančovou marmeládou srdíčka slepte. Hotovou polevu kupte v polotovarech. Rozehřejte ji v horké vodní lázni a naneste na srdíčka. Pracujte rychle, polevu občas zamíchejte, případně ji znovu prohřejte. Do středu každého srdíčka dejte polovinu vlašského ořechu.

Poznámky
Budete hotovi rychleji, když polejete srdíčka polevou umíchanou z pomerančové šťávy a práškového cukru a ozdobíte kandovaným ovocem. i[Pečení]: při teplotě 200°C