Pomalu pečená kýta

Sdílejte s přáteli

Pomalu pečená kýta

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 15 min Čas vaření 6 hodina Čas odpočinku 24 hodina Celkový čas 30 hod 15 min Porce: 8

Ingredience

Pokyny

  1. Kýtu omyjte a osušte. V robotu rozmixujte česnek, papriku, olej, šťávu vymačkanou ze 3 citronů a 1 lžíci soli.

  2. Vzniklou marinádou potřete kýtu a dejte ji na 24 hodin do lednice.

  3. Po odpočinutí troubu rozpalte na 150 °C.

  4. Brambory dejte na dno pekáče, navrch posaďte kýtu, přelijte marinádou a 300 ml vody a těsně přiklopené alobalem pečte 5 hodin.

  5. Sejměte alobal, teplotu zvyšte na 180 °C a pečte další hodinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *