Polévka „rozjímačka“

Sdílejte s přáteli

Polévka „rozjímačka“

Ingredience

Instructions

  1. Na kostičkách slaniny zesklovatíme cibuli a zasypeme ji mletou sladkou paprikou (kdo chce, přidá i špetku pálivé). Zpěníme a rychle zalijeme troškou nálevu z kysaného zelí a rozmícháme. Přisypeme překrájené kysané zelí a zředěný zbytek nálevu. Přidáme mletý kmín, špetku mletého černého pepře a povaříme.

  2. Na pánvi opečeme kolečka dobré klobásy nebo kostky uzeného masa (pro mlsouny obojí) a vsypeme do polévky.

  3. Necháme přebublat, vmícháme smetanu nebo lšehačku se zakvedlanou hladkou moukou a opět necháme projít varem.

  4. Dochutíme 1-2 stroužky česneku a necháme pár hodin uležet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *