Kuchařka

Internetová kuchařka

Poháry s pařížským krémem

Ingredience
¼ l smetany na šlehání, 2 lžíce instatního kakaa, 2 lžíce jemného krystalového cukru, ½ šálku mléka, 200 g kulatých piškotů, 2 lžíce strouhaných jader lískových oříšků, 2 lžíce strouhané čokolády

Příprava
Den před přípravou krému smícháme smetanu, kakao a cukr a za stálého míchání na mírném ohni povaříme. Necháme vychladnout a uložíme v chladničce. Následující den vychlazenou směs ušleháme na hustou pěnu. Mléko smícháme s cukrem. Na dno 4 skleněných pohárů nastříkáme vrstvu šlehačky, na ni urovnáme piškoty, pokropíme je připravenou směsí mléka a cukru, posypeme sekanými ořechovými jádry a dále vrstvíme krém a piškoty. Před podáváním poháry posypeme zbytkem ořechových jader a strouhanou čokoládou.