Kuchařka

Internetová kuchařka

Poháry s čokoládovým krémem

Ingredience
5 dl mléka, ½ balíčku pudinkového prášku s čokoládovou příchutí, 3 lžíce kakaa instar nebo granko, 1 lžíce másla, 1 lžíce cukru, 2 jablka, 2 hrušky (mohou být i kompotované), 2 lžíce rybízového džemu

Příprava
Pudinkový prášek rozmícháme v několika lžících studeného mléka, smícháme s kakaovým práškem a máslem. Zbývající mléko uvedem do varu, zalijeme ho připravenou směsí, zmírníme plamen a za stálého míchání připravíme čokoládovoý krém. Po zhoustnutí ho odstravíme z ohně. Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na kostičky. Krátce je podusíme s přidáním trochy vody a cukru. Vychladlý kompot rozdělíme do pohárů, zalijeme připraveným krémem a přizdobíme rybízovým džemem.