Kuchařka

Internetová kuchařka

Podzimní salát

Ingredience
1 hlávka čínského zelí, 1 celer, pažitka (nebo řeřicha), 1 menší mrkev, 50 g šunkového salámu, sůl, ocet, citron i[zálivka] 1 lžíce vody, 1 lžíce octa, 1 lžíce citronové šťávy, ½ lžičky cukru, špetka bílého pepře, 2 lžíce tatarské omáčky

Příprava
Celer oloupeme, vložíme do osolené a okyselené vody a asi 20 minut vaříme doměkka. Uvařený celer necháme okapat, nakrájíme na plátky a pak na širší nudličky. Kostičky celeru vložíme do mísy, kterou jsme vyložili několika listy čínského zelí, a zakapeme je citronem. Přidáme na proužky nakrájený šunkový salám a nahrubo nastrouhanou mrkev. Zbytek čínského zelí nakrájíme na jemné proužky a vmícháme do salátu. Vše posypeme nasekanou pažitkou nebo řeřichou a přelijeme zálivkou, kterou jsme umíchali z octa a vody, citronové šťávy, cukru, pepře a tatarské omáčky. Salát můžeme dozdobit vařenými vejci, jemně nastrouhaným sýrem apod.