Ingredience
2 vejce, 4 středně velká rajčata, trochu soli a pepře, 1 malá cibule, 150 g tuňáka v oleji, 2 lžíce majonézy, 4 olivy plněné paprikou, 2 lžíce sekané petrželky
Příprava
Vejce propíchněte, vložte do vroucí vody, vařte 8 minut. Ochlaďte studenou vodou, oloupejte, rozkrojte kráječem nejprve na plátky a potom na kostičky.
Z rajčat odřízněte vršek, lžící vydlábněte vnitřek. Seříznutou část a vydlabaná rajčata uvnitř posolte a opepřete, obraťte, nechte okapat. Dužninu zbavenou semínek jemně posekejte.
Oloupanou cibuli jemně nastrouhejte, smíchejte s rajčatovou dužninou, rozdrobeným masem tuňáka, dále s vejci, majonézou, jemně nasekanými olivami a petrželkou. Ochuťte.
Naplňte rajčata a přiklopte odříznutý vršek rajčete.
Tip
i[Vhodná příloha]
Plátky citronu a snítky kopru a petrželky na zdobení. Toastový chléb s máslem. Sklenka sladkého sherry.
i[Obměna]
Olivy nahraďte kapary nebo zeleným pepřem.