Kuchařka

Internetová kuchařka

Pistáciové měsíčky

Pistáciové měsíčky Ingredience
3 + 1 bílek, 250 g pískového cukru, 250 g lískových oříšků, 250 g strouhané čokolády, 1 lžička citronové kůry, trochu polohrubé mouky a másla, 125 g moučkového cukru, 50 g sekaných pistácií

Příprava
Z bílků ušlehejte sníh. Postupně přidejte 150g cukru, šlehejte do tuha. 100g cukru promíchejte s oříšky, čokoládou a strouhanou citronovou kůrou. Vysypte na vál, přidejte sníh a rychle vypracujte těsto. Pod utěrkou je chlaďte 30 minut. Plech vymastěte a vysypte moukou. Na pomoučené ploše vyválejte těsto do tloušťky 1/2 cm. Vykrojte půlměsíčky. Pečte je uprostřed trouby, nechte vychladnout na mřížce. Bílou polevu umíchejte z moučkového cukru a 1 bílku. Nasekejte pistácie. Pečivo potřete polevou, ozdobte pistáciemi, nechte oschount.

Poznámky
i[Důležité] Vyloupané pistácie spařte vroucí vodou a opláchněte studenou vodou. Slupku oloupejte, oříšky osušte. Můžete je nahradit levnějšími lískovými oříšky. Nemáte-li tvořítko, vykrajujte půlměsíčky skleničkou. i[Pečení]: 12-15 minut při teplotě 175°C