Kuchařka

Internetová kuchařka

Piškotové dortíky s čerstvým ovocem

Piškotové dortíky s čerstvým ovocem Ingredience
2 vejce, špetka soli, 85 g cukru, 90 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 2 vanilkové cukry, 150 g malinové marmelády, 300 g jahod, 2 banány, 4 lžíce pomerančové šťávy, ¼ litru šlehačky, 2 lžíce mandlové drtě

Příprava
Pečící plech vyložte zpoloviny pergamenovým papírem a vymastěte. K otevřené straně plechu okraj papíru ohněte, aby zadržel těsto. Z bílků a soli ušlehejte sníh. Pomalu do něj přisypávejte cukr a šlehejte dotuha. V mouce promíchejte kypřicí prášek, žloutky rozkvedlejte se 2 lžícemi vody a vše zlehka vmíchejte do sněhu. Těsto vlijte na papír, povrch uhlaďte a pečte. Dobře upečený piškot je pružný, ale není vlhký. Vyklopte ho na plátno posypané vanilkovým cukrem, papír navlhčete a stáhněte. Povrch těsta potřete marmeládou a sviňte. Omyté jahody očistěte a rozpulte. Banány oloupejte, nakrájejte na plátky, namočte v pomerančové šťávě. Ušlehejte šlehačku. Když roláda vychladne, nakrájejte 12 porcí. Každý oválek ozdobte plátky banánu a jahodami. Ozdobte šlehačkou a mandlemi.

Poznámky
i[Pečení]: 8 - 10 min. při teplotě 225°C