Sdílejte s přáteli
Piškotová roláda s banány

Piškotová roláda s banány

Ingredience

Na krém

Pokyny

Krém

  1. Asi 40 g másla rozehřejeme v kastrole, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, rozmícháme a vaříme 2-3 minuty na hustou kaši.

  2. Potom ji necháme vychladnout.

  3. Zbývající máslo (125 g) utřeme s cukrem a kakaem do pěny a po lžících do ní zamícháme kaši. Pak společně našleháme do hladkého krému a necháme ztuhnout v chladu.

Roláda

  1. Z bílků s vodou našleháme pevný sníh a zamícháme do něj po částech oba druhy cukrů. Pak postupně vmícháme žloutky a směs mouky, pudinkového prášku, škrobové moučky a prášku do pečiva.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 12 minut při 180 °C.

  3. Upečený piškot sesuneme z plechu, papír opatrně sloupneme, přiložíme navlhčenou utěrku a dvakrát zatočíme a rozbalíme. Necháme vychladnout.

  4. Potom ho potřeme krémem, poklademe oloupanými banány, znovu zarolujeme a naneseme čokoládovou polevu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *