Písecký dort

Sdílejte s přáteli

Písecký dort

Čas odpočinku 300 min Celkový čas 5 hod

Ingredience

Korpus

Pokyny

  1. Do dvou hořčičných sklenic dáme po 1,5 dcl mléka a jedné lžíci želatiny, kterou necháme 3 hodiny nabobtnat.

  2. Upečeme dortový korpus z uvedených ingrediencí.

  3. Po třech hodinách dáme jednu sklenici do kastrlůlku a za stálého míchání zahříváme (nesmí vařit!), až se rozpustí.

  4. Do mixeru dáme 3/4 sklenice meruňkového kompotu, želatinu a rozmixujeme. Vmícháme 125 ml ušlehané šlehačky. Nalijeme na upečený korpus a dáme ztuhnout do lednice.

  5. Postup zopakujeme i s druhou sklenicí nabobtnané želatiny, ale místo meruňkového kompotu rozmixujeme kompot jahodový. Pak nalijeme na již ztuhlou první vrstvu a dáme opět do lednice.

  6. Nakonec dort potřeme ušlehanou šlehačkou a zdobíme třešněmi.

Poznámka

Mezi meruňkovou a jahodovou vrstvou je lepší si udělat chvíli pauzu, aby stihla meruňková vrstva v lednici dostatečně ztuhnout a při nalití druhé vrstvy se obě nepromísily.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *