Kuchařka

Internetová kuchařka

Písecký dort

Písecký dort Ingredience
3 dcl mléka, 2 lžíce želatiny, meruňkový kompot, jahodový kompot,ušlehaná šlehačka, třešně na ozdobení i[Korpus]: 3 vejce, 10 dkg mletého cukru, 8 dkg polohrubé mouky, 2 dkg kakaa (pokud chceme korpus bílý, tak ho nepoužijeme)

Příprava
Do dvou hořčičných sklenic dáme po 1,5 dcl mléka a jedné lžíci želatiny, kterou necháme 3 hodiny nabobtnat. Upečeme dortový korpus z uvedených ingrediencí. Po třech hodinách dáme jednu sklenici do kastrlůlku a za stálého míchání zahříváme (nesmí vařit!), až se rozpustí. Do mixeru dáme 3/4 sklenice meruňkového kompotu, želatinu a rozmixujeme. Vmícháme 125 ml ušlehané šlehačky. Nalijeme na upečený korpus a dáme ztuhnout do lednice. Postup zopakujeme i s druhou sklenicí nabobtnané želatiny, ale místo meruňkového kompotu rozmixujeme kompot jahodový. Pak nalijeme na již ztuhlou první vrstvu a dáme opět do lednice. Nakonec dort potřeme ušlehanou šlehačkou a zdobíme třešněmi.

Poznámky
Mezi meruňkovou a jahodovou vrstvou je lepší si udělat chvíli pauzu, aby stihla meruňková vrstva v lednici dostatečně ztuhnout a při nalití druhé vrstvy se obě nepromísily.