Kuchařka

Internetová kuchařka

Perníkové bochánky s ořechy

Ingredience
400 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 150 g tuku na pečení, 100 g vlašských ořechů, 2 vejce, 2 dl mléka, 3 lžíce medu, 2 lžíce kandované pomerančové kůry, 1 sáček kypřicího prášku do perníku, 1 lžíce kakaa, ½ lžičky mleté skořice, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formiček, ořechy, strouhaná čokoláda a kandovaná kůra na ozdobení i[Poleva] 150 g moučkového cukru, 1 bílek, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžička škrobové moučky

Příprava
Vejce utřeme s tukem a cukrem. Přidáme med, mouku smíchanou s kypřicím práškem a skořicí, kakao a mléko. Na závěr vmícháme nasekané ořechy a kandovanou kůru a vypracujeme řídké těsto (podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mléka). Těsto nalijeme do vymazaných a strouhankou vysypaných forem na muffiny (pokud je nemáme, použijeme papírové košíčky) maximálně do tří čtvrtin, protože hodně nabude, a pečeme podle velikosti 20-40 minut v troubě vyhřáté na 150°C. Hotové perníky vyklopíme a po vychladnutí přelijeme polevou a ozdobíme. i[Poleva] Moučkový cukr a škrob smícháme v misce s bílkem a pomerančovou šťávou. Polevu třeme ručně asi 10 minut dřevěnou vařečkou.

Poznámky
i[Pečení]: 20-40 minut při teplotě 150°C