Sdílejte s přáteli
Perníková chaloupka II

Perníková chaloupka II.

Ingredience

Bílková poleva

Pokyny

Chaloupka

  1. Do mísy vložíme mouku, cukr, jedlou sodu a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto.

  2. Na válu lehce posypaném moukou ho rozválíme na plát.

  3. Pak formičkami nebo podle předem připravené šablony z tvrdého papíru vykrajujeme potřebné tvary a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě cca 10 minut při 170 °C.

  4. Upečené perníkové části chaloupky ihned potřeme rozšlehaným žloutkem. Po zaschnutí je slepujeme a zdobíme hustou polevou.

Bílková poleva

  1. Bílky důkladně utřeme s cukrem a citronovou šťávou.

Poznámka

Tip
Ze stejného těsta jako chaloupku upečeme betlém.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *