Kuchařka

Internetová kuchařka

Perník ze švestkových povidel

Ingredience
500 g hladké žitné mouky, 200 g práškového cukru, 150 g švestkových povide l, 1 lžíce kakaa, ½ litru mléka, 2 lžičky jedlé sody, strouhaná kůra z 1 citronu, 2 lžičky citronové šťávy i[Krém]: 200 g másla nebo Hery, 150 g práškového cukru, ⅛ litru mléka, 1 lžíce škrobové moučky

Příprava
Nejprve si rozetřeme povidla s cukrem a kakaem a přimícháme část prosáté mouky s mlékem. Až nakonec přidáme zbytek mouky s jedlou sodou a citronovou kůrou. Mírně promícháme a vléváme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a upečeme ve středně teplé troubě. Vychladlý perník mažeme na povrchu krémem. Z mléka a škrobové moučky svaříme kaši, kterou za stálého míchání vychladíme. Vychladlou kaši opatrně přimícháme do rozetřeného másla s cukrem.