Kuchařka

Internetová kuchařka

Pepřové bochánky

Ingredience
4 sýry lučina, 2 tavené trojúhelníčky s nivou, 1 lžíce másla, 1 malá cibulka, 2 lžíce bílého netučného jogurtu, 1 lžíce celého červeného pepře, 1 lžíce celého černého pepře, 8 půlek vlašských ořechů, 1 středně velká čerstvá okurka, sůl, petrželka na ozdobení

Příprava
Sýry vložíme do mísy a vidličkou spolu promícháme. Přidáme lžíci másla, jogurt, podle chuti osolíme a utřeme. Cibulku oloupeme, najemno nakrájíme a přidáme do sýrové směsi. Nakonec do ní vmícháme umleté ořechy (čtyři celé půlky si necháme na ozdobení). Rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme čtyři sýrové bochánky, které dáme do chladničky ztuhnout. V hmoždíři postupně rozdrtíme oba druhy pepře a každý dáme do jiné mističky. Dva bochánky obalíme v červeném drceném pepři a zbylé dva v černém. Okurku důkladně omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a těmi vyskádáme připravené talířky. Na kolečka okurky položíme sýrové bochánky, které ozdobíme půlkou vlašského ořechu a čerstvou petrželkou. Podáváme vychlazené s tmavým chlebem.