Pečený losos se salátem tabouleh

Sdílejte s přáteli

Pečený losos se salátem tabouleh

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 20 min Čas vaření 30 min Celkový čas 50 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Salát tabouleh

    Na salát tabouleh nakrájíme na nudličky velkolistou petržel, mátu, na kolečka lahůdkovou cibuli a najemno červenou cibuli. Z rajčat seřízneme dužinu, nakrájíme na menší kousky a přidáme k salátu. Bulgur uvaříme podle návodu a přesypeme k zelenině. Ochutíme olivovoým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a nakonec přidáme trochu skořice, smícháme a necháme chvíli stát.

  2. Z lososa odstraníme kůži.

  3. Jednotlivé porce lososa osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem z obou stran, poté stáhneme z plamene, přiklopíme a necháme prohřát.

  4. Pokrm servírujeme do hlubšího talíře. Pomocí cukrářského kroužku naservírujeme salát a nahoru umístíme porci lososa. Zakápneme olivovým olejem a dozdobíme snítkou máty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *