Pečený losos s bylinkovou krustou

Sdílejte s přáteli

Pečený losos s bylinkovou krustou

Čas na přípravu 20 min Čas vaření 1.5 hodina Celkový čas 1 hod 50 min

Ingredience

Instructions

  1. Lososa očistíme, omyjeme a rozkrojíme na dvě poloviny (filety). Filety z obou stran potřeme olejem a nasolíme hrubozrnnou solí.

  2. Cibuli pokrájíme na kolečka a rajčata na měsíčky.

  3. Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme kolečka cibule a na ně umístíme filety lososa kůží dolů.

  4. Bylinková krusta

    Rozehřejeme si máslo, do něj nastrouháme kůru z jednoho omytého citronu, přidáme asi 2 stroužky prolisovaného česneku, trochu soli a nasekané bylinky (nejlépe čerstvé, ale mouhou být i sušené). Do máslové směsi postupně přidáme tolik strouhanky, aby připravená směs na krustu byla sypká, podobně jako, když připravujeme dobrenku.

  5. Strouhankovou směs naneseme po celé délce na rybu a okolo ní už jen naskládáme měsíčky rajčat, plátky ze dvou citronů a zbylé stroužky česneku i se slupkou. Česnek se ve slupce krásně prozpeče a je velmi chutný.

  6. Pečené brambory

    Syrové brambory rozkrájíme na čtvrtky, pokapeme olejem a posypeme grilovacím kořením. Pečeme na pečicím papíře asi 1 hodinu. Před koncem pečení do trouby přidáme i lososa a pečeme asi 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *