Kuchařka

Internetová kuchařka

Pečené brambory s omáčkou mojo

Pečené brambory s omáčkou mojo Ingredience
18 malých nových brambor, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli i[Omáčka]: 2 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, ⅓ hrnku olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce horké vody

Příprava
Troubu předehřejeme na 210°C. Brambory rozložíme v jedné vrstvě na plech. Pokropíme je olivovým olejem a potřásáme plechem tak dlouho, až se brambory rovnoměrně obalí vrstvičkou oleje. Pak brambory podle chuti osolíme. Pečeme 20-25 minut, až jsou brambory zlatohnědé a slupka slabě svrasklá. Během pečení plechem dvakrát zlehka potřeseme. Do mixéru dáme česnek, kmín, papriku a asi minutu mixujeme. Za chodu mixéru postupně přiléváme slabým pramínkem olej a mixujeme, až omáčka mírně zhoustne. Přilijeme ocet a horkou vodu a mixujeme další minutu. Brambory podáváme teplé, přelité lžící omáčky.

Poznámky
i[Pečení]: 20-25 minut při teplotě 210°C