Pečená kachna s mrkví

Sdílejte s přáteli

Pečená kachna s mrkví

Obtížnost: Pro pokročilé Čas na přípravu 30 min Čas vaření 2.75 hodina Celkový čas 3 hod 15 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Kachnu dobře osolíme (sůl můžeme do masa i vmasírovat) a posypeme kmínem. Cibuli nakrájíme na čtvrtiny a kachnu jimi naplníme. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme alobal, dopečeme a poté naporcujeme.

  2. Mléko nalijeme do hrnce, ohřejeme a osolíme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli nakrájenou najemno, necháme zpěnit a přidáme k ohřátému mléku. Jakmile se začne mléko vařit, vmícháme metličkou krupici. Vzniklou kaši necháme vychladnout a poté přidáme vejce, přisypeme nasekanou listovou petržel a nakonec housku nakrájenou na kostičky. Těsto necháme chvilku odpočinout.

  3. Na fólii naneseme těsto a zabalíme do tvaru šišky. Dobře utáhneme, pokud se pod fólií objeví vzduchové bulbiny, propíchneme fólii nožem, aby vzduch unikl ven. Takto připravný kendlík zahalíme ještě do alobalu a vaříme ve vodě nebo v páře 20-25 minut. V průběhu vaření knedlíky otočíme. Po uvaření je vybalíme z alobalu a fólie a krájíme šikmo na plátky.

  4. Mrkev omyjeme, odkrojíme konce, rozpůlíme a přeřízneme ještě podélně. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a přilijeme také trochu vody. Přikryjeme alobalem a pečeme 30-45 minut v troubě při 180 °C doměkka.

  5. Pečenou kachnu servírujeme s připravenou mrkví a houskovým kendlíkem. Můžeme podávat také s bramborovými noky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *