Pečená jehněčí plec s bylinkami

Sdílejte s přáteli

Pečená jehněčí plec s bylinkami

Čas na přípravu 15 min Čas vaření 2.5 hodina Čas odpočinku 1 hodina Celkový čas 3 hod 45 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Odblaněné maso potřeme prolisovaným česnekem s olejem, osolíme a opepříme. Necháme při pokojové teplotě hodinu odpočívat.

  2. Předehřejeme si troubu na 170 °C. Jehněčí položíme do pekáče na mřížku, překryjeme alobalem a pečeme asi hodinu a půl.

  3. Během pečení můžeme maso podle potřeby podlévat a přelévat vypečenou šťávou. V misce spojíme usekané bylinky, olej, citronovou kůru, šťávu a hořčici, osolíme a opepříme. Maso odkryjeme, potřeme bylinkovou pastou a pečeme zhruba další hodinu doměkka. Maso vyjmeme, necháme odležet asi 15 minut pod alobalem a do vypečené šťávy vlijeme portské víno, popřípadě přilijeme trochu vody nebo vývaru a rozmícháme všechny přípečky.

  4. Necháme povařit, aby šťáva zhoustla a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nakonec zjemníme máslem a stáhneme z ohně. Odleželé maso nakrájíme a podáváme podlité horkou šťávou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *