Kuchařka

Internetová kuchařka

Paštičky v listovém těstu

Ingredience
i[Těsto]: 1 balíček listového těsta, 2 žloutky na potření, sůl, kmín i[Paštičky]: 300 g kuřecích nebo vepřových jater, 3 vejce, 1 dl sladké smetany, sůl, vegetu, mletý pepř podle chuti

Příprava
Játra umeleme nebo rozmixujeme společně se sladkou smetanou, vajíčky a kořenícími přísadami. Dáme do formy na "srnčí hřbet", kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali strouhankou. Pečeme, dokud povrch nemá pěknou zlatohnědou kůrku. Vyklopíme z formy a po vychladnutí nakrájíme na tenčí plátky. Necháme vychladnout a mezitím na pomoučeném válu rozválíme nepříliš tence listové těsto. Potom ho nakrájíme na stejné čtverce, do středu každého vložíme plátek paštičky, přeložíme dva protilehlé rohy a přitlačíme. Těsto potřeme žloutkem, posypeme kmínem, solí a upečeme dozlatova. Podáváme jako předkrm nebo při různých přátelských či rodinných pohoštěních.