Sdílejte s přáteli
Pařížský mouřenín

Pařížský mouřenín

Ingredience

Krém

Pokyny

  1. Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je do tuhého sněhu. Poté postupně zašleháváme cukr, žloutky a nakonec mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva.

  2. Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou a pečeme ve středně předehřáté troubě 12 minut při teplotě 180 °C.

  3. Ještě vlažný piškot nakrájíme na proužky široké zhruba 2 cm.

  4. Několika pruhy vyložíme mísu. Krémem vyplníme prohlubeň na piškotových pruzích, uhladíme ho a položíme na něj zbývající části piškotu.

  5. Mísu přikryjeme alobalem a necháme přes noc v chladu odpočinout.

  6. Před podáváním opatrně vyklopíme na talíř a přes sítko posypeme kakaovým práškem.

Krém

  1. Připravíme ho podle návodu na obalu.

  2. Do našlehané pěny lehce vmícháme ořechy a cukr.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *