Sdílejte s přáteli
Pařížské placičky

Pařížské placičky

Ingredience

Pokyny

  1. Mandle nasekáme na nudličky, promícháme je s pomerančovou kůrou, cukrem a moukou a vmícháme máslo a smetanu. Mísu s mandlovou hmotou vložíme do větší nádoby s horkou vodou a ve vodní lázni ji mícháme, až zhoustne. Přes noc ji necháme v chladu odpočinout.

  2. Pak lžičkou na plechu vyloženém pečicím papírem vytvoříme hromádky a pečeme je v předehřáté troubě 8-10 minut při 170 °C. Během pečení se rozpečou do tvaru placiček.

  3. Necháme je vychladnout a pak je lehce sejmeme.

  4. Nakonec na hladkou plochu naneseme čokoládovou polevu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *