Kuchařka

Internetová kuchařka

Palačinková roláda

Ingredience
9 kusů silnějších palačinek, strouhaný sýr, zelenina dle chuti i[Náplň]: 2 polévkové lžíce oleje nebo sádla, 1 cibule, 250 g žampionů, hrst nasekané petrželové nati, 6 vajec, sůl podle chuti

Příprava
Palačinky rozložíme na utěrku tak, aby se překrývaly a vznikl obdélník jako na roládu. Tedy nejprve tři, potom na ně další tři a ještě tři. Potřeme je náplní, kterou připravíme takto: Na oleji nebo sádle podusíme nakrájenou cibuli a plátky žampionů, osolíme, zahustíme vajíčky a nakonec přimícháme jemně nasekanou petrželovou nať. Svineme do utěrky, oba konce zavážeme a dáme vařit na 10 minut do vařící vody. Uvařenou roládu vybalíme z utěrky, ještě horkou ji hustě posypeme strouhaným sýrem a na mělké míse ji obložíme různou čerstvou nebo nakládanou zeleninou. Podáváme teplou, ale chutná i studená.

Poznámky
Palačinky připravíme běžným způsobem, jen těsto nesladíme, ale mírně ho přisolíme.