Kuchařka

Internetová kuchařka

Ovocný talíř s vanilkovou omáčkou

Ovocný talíř s vanilkovou omáčkou Ingredience
200 g červeného rybízu, 200 g černého rybízu, 250 g malin, 100 + 30 g cukru, 60 g + 1 lžička škrobu, ¼ litru mléka, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek

Příprava
Drobné ovoce omyjte, rybíz otrhejte ze stonků. Polovinu povařte v 1/2 litru vody, na 10 minut odstavte, pak protlačte sítem. Šťávu dolijte vodou na 1 litr, svařte se 100g cukru. Škrob rozkvedlejte v troše vody, vmíchejte, nechte přejít varem. Odstavte z plotny, vmíchejte zbylé ovoce, nechte postát, dochuťte, ochlaďte. Mléko s vanilkovým cukrem svařte. Žloutek vymíchejte s 30g cukru a lžičkou škrobu. Přidejte k mléku, nechte přejít varem. Omáčku ochuťte, ochlaďte, rozšlehejte.

Tip
i[Vhodná příloha] Lehce našlehaná šlehačka ke zjemnění vanilkové omáčky. Nebo čerstvé mléko či smetana, které můžete smíchat jedna ku jedné. Suchary s máslem.

Poznámky
Ovocný talíř připravte s revení, angreštem, jahodami nebo třešněmi. i[Chlazení]: nejméně 2 hodiny