Sdílejte s přáteli
Ořechové laskonky

Ořechové laskonky

Ingredience

Ořechový krém

Krém z instantního cappuccina

Pokyny

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh (sníh lépe drží, když do něj přidáme pár kapek citronové šťávy) a dáme ho na pár minut do chladničky.

  2. Pak velice opatrně po lžičkách vmícháme cukr, mouku a nastrouhané ořechy. Nakonec přidáme rozpuštěné vlahé máslo.

  3. Na tukem vymazaný (nebo pečicím papírem vyložený) plech sázíme lžičkou malé kopečky, zvolna je upečme a vychladlé slepujeme krémem.

  4. Hotové laskonky můžeme ještě ozdobit čokoládovou polevou a kousky ořechů.

Ořechový krém

  1. Nastrouhané ořechy, cukr a žloutky smícháme a podle chuti naředíme rumem.

Krém z instantního cappuccina

  1. Smetanu ke šlehání vlejeme do hrnečku, vsypeme do ni instantní nápoj a za stálého míchání vaříme, dokud smetana nezhoustne. Pozor, trvá to poměrně dlouho (přibližně 10 minut).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *