Sdílejte s přáteli
Opilý Isidor

Opilý Isidor

Ingredience

Rumová poleva

Krém

Čokoládová poleva

Pokyny

Řezy

  1. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a kakaem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně předehřáté troubě cca 12 minut při 160 °C.

  3. Na vlažný korpus rovnoměrně rozetřeme rumovou polevu. Na ni naneseme krém a dáme na chvíli do chladu ztuhnout.

  4. Poté na krém nalejeme čokoládovou polevu. Ozdobíme půlkami jader vlašských ořechů a necháme ztuhnout.

  5. Před podáváním nakrájíme na úhledné řezy nebo na kostičky a vkládáme je do papírových košíčků jako cukroví.

Rumová poleva

  1. Ořechy smícháme s cukrem a rumem.

Krém

  1. Žloutky našleháme s cukrem a kakaem ve vodní lázni do husté lesklé hmoty a necháme vychladnout.

  2. Utřeme máslo a vychladlou hmotu do něj opatrně zašleháme.

Čokoládová poleva

  1. Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a důkladně rozmícháme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *