Kuchařka

Internetová kuchařka

Omelety s jahodami

Ingredience
8 vajec, 2 lžíce horké vody, špetka soli, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce škrobové moučky, 600 g čerstvých jahod, 4 lžíce moučkového cukru, máslo

Příprava
Žloutky rozmícháme a napěníme s vodou a solí. Z bílků ušleháme hustý sníh, zpevníme ho cukrem a nakonec do něj vmícháme škrobovou moučku. Pak zlehka smícháme ušlehané žloutky s bílkovým sněhem. Na pánvi rozehřejeme máslo a postupně na něm opečeme čtyři omelety. Spodní strana má být opečená dozlatova. Opečené omelety sesuneme na talíře, naplníme očištěnými, opláchnutými a na plátky nakrájenými jahodami smíchanými s moučkovým cukrem a přeložíme na poloviny. Podáváme je ihned po připravení.