Kuchařka

Internetová kuchařka

Omeleta z brambor a cibule

Omeleta z brambor a cibule Ingredience
2 lžíce olivového oleje, 2 velké brambory nakrájené na kostičky, 2 nakrájené středně velké cibule, 4 vejce, ¼ lžičky mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce olivového oleje navíc

Příprava
Na pánvi se silným dnem rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme brambory s cibulí a opékáme je při střední teplotě tak dlouho, až jsou zlatohnědé a dobře obalené olejem. Snížíme teplotu, zakryjeme a opékáme 5-6 minut, až jsou brambory měkké, občas zamícháme. Brambory a cibuli vyjmeme z pánve a na papírovém ubrousku zbavíme přebytečného tuku. Vejce s paprikou a solí ušleháme do pěny a opatrně do nich přimícháme bramborovou směs. Na čisté pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Vlijeme vaječnou směs a při střední teplotě pečeme zakryté 15-20 minut, až vejce ztuhnou. Vložíme pod horký gril a zapečeme do zlatohněda. Omeletu podáváme se salátem, teplou nebo studenou.

Poznámky
Úspěch přípravy pokrmu spočívá v nízké vyrovnané tepotě, proto potřebujeme pánev se silným dnem. Je možné použít i pánev s teflonovým povrchem, který zabrání připečení omelety ke dnu a také sníží množství použitého oleje na polovinu.