Omáčka bílá neboli sametová

Sdílejte s přáteli

Omáčka bílá neboli sametová

Obtížnost: Pro začátečníky

Ingredience

Pokyny

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji postupně podléváme studeným vývarem.

  2. Přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme a vaříme zvolna na mírném ohni asi 20 minut.

  3. Chceme-li mít omáčku velmi jemnou a hladkou, procedíme ji drobným sítem.

Poznámka

Nepoužijeme-li omáčku hned, mícháme ji, dokud nevychladne načež pokapeme povrch máslem, aby se na omáčce neutvořil škraloup, a uschováme ji v chladu. Slouží jako základ některých houbových omáček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *