Kuchařka

Internetová kuchařka

Ohnivá vejce

Ohnivá vejce Ingredience
2 lžíce olivového oleje, 1 nakrájená malá cibule, 1 nakrájená malá červená paprika, 1 lžička nadrobno nakrájené červené chilli papričky, 440 g rozmačkaných rajčat z konzervy, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6 vajec, 12 tenkých plátků kořeněného salámu nebo klobásy, 2 lžíce nakrájené petrželky, sůl

Příprava
Troubu předehřejeme na 160°C. Na pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě opékáme cibuli, až je měkká a zlatavá. Přidáme papriku a chilli papričku a opékáme další 2-3 minuty. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, osolíme a asi 10 minut dusíme nezakryté při nízké teplotě, občas zamícháme. Rajčatovou směs přeložíme do nízké zapékací misky. Lžící uděláme ve směsi šest důlků a do každého postupně vyklepneme jedno vejce. Podle chuti přisolíme. Rajčatovou směs s vejci pokryjeme tenkými plátky salámu nebo klobásy. Zapékáme asi 20 minut, až bílky ztuhnou, ale žloutky zůstanou vláčné. Posypeme najemno nakrájenou petrželkou a ihned podáváme.