Kuchařka

Internetová kuchařka

Obložené toasty

Ingredience
10 plátků toastového chleba, 10 vajec, 10 plátků šunky nebo šunkového salámu, 100 g hrubě strouhaného tvrdého sýra (Eidam apod.), sůl, pepř, čerstvá zelenina a zelené bylinky

Příprava
Plátky toastového chleba opečeme v touastovači nebo na pánvičce s trochou tuku. Vejce jedno po druhém vyklepneme do tukem vymazaného lívanečníku a usmažíme volská oka, každé osolíme a opepříme. Na opečený toast položíme plátek šunky nebo salámu, na něj vložíme připravené volské oko a hustě zasypeme strouhaným sýrem. Na pomaštěný plech rozložíme toasty vedle sebe a prudce zapečeme v předehřáté troubě nebo pod grilem, až se sýr roztaví. Toasty nakonec dozdobíme čerstvou zeleninou, pažitkou či petrželkou, a podáváme horké.