Kuchařka

Internetová kuchařka

Nové brambory zapékané v alobalu

Ingredience
800 g nových brambor, 100 g slaniny, 100 g uzeniny, 1-2 cibule, 200 g sýra (eidam, gouda), 60 g másla, sůl, pepř, 4 větší pláty alobalu, olej na vymazání alobalu

Příprava
Brambory oškrábeme, opláchneme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na olejem potřené pláty alobalu. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou jsme nechali na pánvi předem zesklovatět, na kostičky nakrájenou uzeninu, na prstence nakrájenou cibuli a na kostky nakrájený sýr, osolíme, opepříme a poklademe vločkami másla. Alobal zabalíme a pevně uzavřeme. Pokrm zapékáme asi 40 minut na mřížce grilu nebo v rozehřáté troubě. Při podávání položíme porce s alobalem na talíře a povrch nařízneme nožem. Ihned podáváme se zeleninovým salátem.