Kuchařka

Internetová kuchařka

Noky s omáčkou z oregana

Ingredience
½ kg moučnatých brambor, 30 g másla, 150 g hladké mouky, 1 vejce, 1 dcl olivového oleje, 2 stroužky česneku, hrst posekaného čerstvého oregana, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř

Příprava
Brambory pokrájíme na menší kousky a povaříme v osolené vodě 10 minut. Uvařené brambory protlačíme přes síto, smícháme s vejcem, moukou a máslem a vytvoříme těsto. Těsto vypracujeme až je vláčné a vytvoříme z něj válečky, které pak nakrájíme na malé kousky. Vaříme v osolené vodě asi 3 minuty, než nočky vyplavou ke hladině. Na olivovém oleji osmažíme česnek, dokud nezezlátne, osolíme a opepříme a přidáme oregano. Velmi lehce prohřejeme a přelijeme noky. Podáváme sypané nastrouhaným parmezánem.