Kuchařka

Internetová kuchařka

Nepečený jablečný dort

Ingredience
750 g jablek, 4 dl vody, 6 polévkových lžic krystalového cukru, 2 balíčky kulatých piškotů, 2 balíčky pudinkového prášku, čokoládová poleva, šlehačka, rum

Příprava
Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme 2 dl vody, cukr a uvaříme kaši. Pudinkové prášky rozmícháme v 2 dl vody, přidáme do jablečné kaše a asi 2 minuty povaříme. Dno kulaté dortové formy vyložíme piškoty, které pokapeme rumem (když dort připravujeme pro děti, rum vynecháme), potřeme teplou jablečnou kaší, znovu poklademe piškoty - postup opakujeme čtyřikrát - dokud nám stačí kaše. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Dort dáme vychladit a ztuhnout. Ztuhlý dort přendáme na vhodný podnos a polijeme čokoládovou polevou. Před podáváním ozdobíme šlehačkou.