Nakouřené gazpacho

Sdílejte s přáteli

Nakouřené gazpacho

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 30 min Čas odpočinku 2 hodina Celkový čas 2 hod 30 min Porce: 2

Ingredience

Instructions

  1. Papriky dejte na rozpálený gril nebo litinovou pánev. Za občasného otáčení je opečte dočerna ze všech stran. Po upečení dejte papriky do pytlíku a nechte je asi 10 minut zapařit.

  2. Rajčata oloupejte. Buď použijte zubatou škrabku, nebo je nařízněte do křížku a spařte ve vroucí vodě. Po zchlazení půjdou oloupat velmi snadno.

  3. Okurky rozkrojte podélně, vydlabejte střed se semínky a nakrájejte je. Česnek oloupejte. Spařené papriky oloupejte a zbavte je i stopky a středu s jadérky.

  4. Do mixéru dejte oloupaná rajčata, papriku, okurku, česnek, cibuli, olivový olej a ocet. Vše rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem. Pokud je gazpacho moc husté, můžete jej naředit trochou ledové vody a poté znovu rozmixovat dohladka.

  5. Připravené gazpacho přelijte do uzavřené nádoby a vychlaďte alespoň 2 hodiny v lednici.

  6. Pak podávejte s grilovaným bílým chlebem a ozdobte nasekanou paprikou a olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *