Nadívaný vepřový bok

Sdílejte s přáteli

Nadívaný vepřový bok

Čas na přípravu 20 min Čas vaření 50 min Celkový čas 1 hod 10 min Porce: 4

Ingredience

Instructions

  1. Do vykostěného vepřového boku vyřízneme opatrně velkou kapsu.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky a mírně je zvhlčíme mlékem, přidáme k nim umleté uzené maso, špetku muškátového oříšku, nasekanou petrželku a vejce rozmíchaná se solí a pepřem. Vše promícháme.

  3. Nádivkou naplníme maso, otvor zašijeme nebo zajistíme jehlami. Povrch nařízneme do čtverečků, osolíme, posypeme kmínem.

  4. V pekáči podlijeme a za občasného podlévání pečeme při 250 °C 30 minut. Poté stáhneme teplotu na 180 °C a dopečem.

Poznámka

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *