Kuchařka

Internetová kuchařka

Mrkvový koláč s mletým masem

Mrkvový koláč s mletým masem Ingredience
300 g hladké mouky, 200 g Hery, 1 vejce, sůl i[Náplň] 4 středně velké mrkve, 500 g mletého masa, 3 lžíce oleje, pepř, mletá sladká paprika, 2 stroužky česneku, 200 g tučné kysané smetany, 4 vejce, 2 lžičky nasekané bazalky a oregana, 150 g strouhané goudy, 1 lžíce sekané petrželky na ozdobu

Příprava
Prosijeme na vál hladkou mouku, k níž přidáme změklou, na větší kusy pokrájenou Heru, jedno vejce a sůl. Z této směsi uhněteme těsto, které potom zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Mleté maso propečeme na oleji, osolíme a okořeníme. Přisypeme k němu pokrájenou mrkev a vše opékáme dalších 5 minut. Mezitím si vyhřejeme troubu na 200°C. Rozvírací formu (o průměru 26 cm) vymažeme tukem, vyložíme odpočinutým těstem, které ještě propícháme na několika místech vidličkou. Poté na těsto rozprostřeme tepelně opracované a ochucené maso. Oloupeme dva stroužky česneku, prolisujeme ho a smícháme se smetanou, čtyřmi vejci a bylinkami. Směsí maso zalijeme, posypeme sýrem a pečeme 45 minut.

Poznámky
Kdo si hlídá linii, může nahradit tučnou smetanou variantou light.