Kuchařka

Internetová kuchařka

Mražený jahodový krém

Mražený jahodový krém Ingredience
150 g jahod, 30 g moučkového cukru, 2 listy želatiny, 2 lžíce koňaku nebo meruňkového likéru, ¼ litru studené šlehačky i[Na ozdobu] ⅛ litru studené šlehačky, 4 pěkné jahody

Příprava
Dezertní misky dejte do chladničky a nechte je tam dobře prochladit. Jahody rozmačkejte s moučkovým cukrem a protlačte sítkem. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě a rozpusťte v teplém koňaku nebo likéru. Přidejte jahodové pyré, smíchejte a nechte vychladnout. Ušlehejte tuhou šlehačku, opatrně ji smíchejte s jahodami a krém rozdělte do misek. Přikryté dejte do mrazáku. 20 minut před podáváním přendejte misky do ledničky, krém ozdobte šlehačkou a celými jahodami.

Tip
i[Vhodná příloha] Jahodovým krémem můžete ukončit menu. Předkrmem mohou například být plněná vejce a hlavním jídlem uzené v lístkovém těstě.

Poznámky
Můžete též použít zmražené jahody. Vynechte cukr, jsou-li již proslazené. i[Mražení]: nejméně 2 hodiny