Minestrone po janovsku

Sdílejte s přáteli

Minestrone po janovsku

Čas na přípravu 50 min Celkový čas 50 min Porce: 4

Ingredience

Na minestrone

Na pesto

Pokyny

  1. Minestrone

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer, pórek a cuketu očistíme. Česnek oloupeme. Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vařící vodou, oloupeme a zbavíme zrníček. Fazole necháme dobře okapat.

  2. Pesto

    Bazalku opláchneme, lístky natrháme na kousky nebo nakrájíme. Oloupaný česnek nasekáme. Parmazán najemno nastrouháme. Přidáme piniové oříšky, případně mleté mandle, olej, sůl a pepř a vše umixujeme.

  3. Celerové řapíky, pórek a cuketu nakrájíme na kolečka. Celerovou nať najemno posekáme.

  4. Ve větším širokém hrnci rozehřejeme na středním ohni olivový olej, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. K cibuli přidáme celer, pórek a cukety a za stálého míchání všechno podusíme. K zelenině prolisujeme česnek a vše zalijeme vývarem.

  5. Polévku asi 10 minut povaříme. Makarony rozlámeme na menší kousky, celerovou nať nasekáme a obojí přidáme do polévky.

  6. Na závěr oloupaná a zrníček zbavená rajčata nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Společně s okapanými fazolemi vložíme do polévky. Vše ještě krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.

  7. Minestone podáváme s pečivem nebo česnekovými krutony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *