Kuchařka

Internetová kuchařka

Míchaná vejce s krůtími játry

Míchaná vejce s krůtími játry Ingredience
6 vajec, 6 lžic minerálky, sůl, pepř, 250 g krůtích jater, trochu mouky, 2 lžíce másla, 4 lžíce krájené pažitky

Příprava
Vejce, minerálku, trochu soli a pepře rozkvedlejte a ochuťte. Játra špičatým nožem odblaňte, vykrojte bílé části a nakrájejte je na ½ cm plátky. Mouku dejte do cedníčku a játra jemně poprašte. Oklepejte. Na pánvi rozpusťte lžíci másla, játra na něm opékejte z každé strany 1 minutu. Vyjměte, osolte a opepřete. Do výpeku přidejte lžíci másla, nechte krátce zpěnit. Přilijte vajíčka, hmotu dřevěnou stěrkou shrnujte a nechte ztuhnout. Odstavte z plotny dokud se vajíčka ještě vlhce lesknou. Podávejte s játry a pažitkou. Jezte čerstvé.

Tip
i[Vhodná příloha]: Bramborová kaše, dušená rajčata. Z 850g konzervy sterilovaných rajčat slijte šťávu, smíchejte ji s 80g cibule pokrájené na kostičky a rozmačkaným stroužkem česneku. Přidejte trochu tymiánu a 2 lžíce olivového oleje. Šťávu vyduste na 2/3. Rajčata přidejte 5 minut před dokončením, osolte a opepřete.

Poznámky
i[Pečení jater]: 2 minuty při střední teplotě