Kuchařka

Internetová kuchařka

Meruňkový koláč II.

Ingredience
1 velký meruňkový kompot, 120 g změklého másla, 70 g hnědého cukru, 125 g pískového cukru, 2 vejce, 180 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku

Příprava
Meruňky nachte odkapat, šťávu svařte, budete jí potřebovat 8 lžíc. Vymažte dortovou formu 70 g másla, vysypte ji hnědým cukrem, vyložte meruňkami a chlaďte. Umíchejte do pěny 50 g másla a cukr. Vejce vmíchávejte po jednom. Smíchejte mouku a kypřící prášek, střídavě přidávejte se šťávou. Těsto nalejte na meruňky a uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě. Koláč překlopte na koláčovou mřížku. Po 10 minutách vyjměte z formy, protože později by se koláč přilepil příliš pevně na dno.

Tip
i[Příloha]: Vanilková a čokoládová zmrzlina nebo šlehačka a káva.

Poznámky
Šťávu z kompotu nechte bublat v kastrolku za vysoké teploty a míchejte, aby se rychle vypařila a vznikl meruňkový sirup. i[Pečení]: při teplotě 175°C