Kuchařka

Internetová kuchařka

Medové řezy

Medové řezy Ingredience
i[Těsto]: 1 vejce, 2 lžíce medu, 150 g mletého cukru, 50 g másla, 1 lžička sody, 1 lžička skořice, 450 g hladké mouky i[Krém]: 200 g másla, 200 g mletého cukru, 4 dcl mléka, 2 vrchovaté lžíce hrubé mouky, 1 vanilkový cukr

Příprava
Vejce, med, cukr, máslo, sodu a skořici rozmícháme v kastrolku a povaříme (necháme vzkypět). Do mísy pak vsypeme část mouky, do které vlijeme horký obsah z kastrolku a vypracujeme těsto. Těsto přendáme na vál a při postupném přidávání zbytku mouky vypracujeme plastelinové těsto. Toto těsto rozdělíme na čtyři díly. Pergamenový papír ustřihneme na formát plechu, na vále vyválíme těsto, jehož šířka je cca jako šířka válečku a přendáme ho na papír. Pečeme v hodně vyhřáté troubě asi 5-7 minut. Ještě horké je sundáme z plechu na rovnou plochu a necháme vychladnout (hned po upečení je placka vláčná, po vychladnutí ztvrdne a je křehká). Ze zchládlé placky potom sejmeme pečící papír. Upečené placky promažeme krémem, naskládáme na sebe a necháme do druhého dne naležet. Horní placku můžeme polít čokoládovou polevou. Máslo a mletý cukr utřeme, do utřeného másla s cukrem po částech vmícháme vychladlou kaši z mléka, mouky a vanilkového cukru. Nikdy nevmícháváme máslo do kaše!