Mazanec

Sdílejte s přáteli
Čas na přípravu 30 min Čas vaření 40 min Čas odpočinku 1.5 hodina Celkový čas 2 hod 40 min

Ingredience

Instructions

Kvásek

  1. Droždí rozmícháme se lžící cukru, přidáme trochu mléka a mouky.

Mazanec

  1. Do misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, rozpuštěné máslo a rozmíchané žloutky. Přidáme kvásek a důkladně zpracujeme těsto.

  2. Přidáme do něj rozinky a část spařených a oloupaných mandlí. Těsto necháme v teple kynout a zhruba po půlhodině ho znovu zpracujeme, opět necháme kynout, opět zpracujeme.

  3. Poté vytvoříme z těsta bochánek, který dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě půl hodiny kynout. Průběžně potíráme rozšlehaným vejcem.

  4. Nakonec posypeme zbytkem mandlí, nožem uděláme na mazanci kříž a v troubě pečeme zhruba 40 minut.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *