Masopustní koblihy

Sdílejte s přáteli

Masopustní koblihy

Ingredience

Instructions

  1. Do mísy přesejeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého vložíme rozdrobené droždí. Přidáme cukr, zalijeme částí vlažného mléka a dáme na teplé místo nakynout.

  2. Poté přidáme žloutky, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, rum a zbytek vlažného mléka. Dobře vymícháme na hladké vláčné těsto, přikryjeme ho utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.

  3. Těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát silný asi centimetr.

  4. Z půlky těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm.

  5. Na druhou polovinu těsta naneseme povidla nebo na ně položíme pralinky. Přiložíme vykrojená kolečka a stiskem obě časti těsta spojíme.

  6. Vykrojíme naplněné koblihy, které opět necháme vykynout.

  7. Nakonec koblihy smažíme dozlatova v zahřátém tuku po obou stranách.

  8. Poté necháme tuk okapat, sypeme cukrem a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *