Máslový krém žloutkový

Sdílejte s přáteli

Máslový krém žloutkový

Popis

i[Krém můžeme ochutit a přibarvit] - kakaovým práškem prosetým s cukrem a rozmíchaným ve smetaně - instatní kávou rozpuštěnou ve lžíci vlažné smetany - 100 g prochladlé hořké čokolády, předem rozehřáté v horké vodní lázni - nahrubo strouhanou čokoládou - strouhanými mandlemi, vlašskými ořechy nebo lískovými oříšky - 1-2 lžícemi kvalitního destilátu nebo oblíbeného likéru - potravinářskými barvami: nepatrně barvy rozpustíme v několika kapkách vlažné vody

Ingredience

Pokyny

  1. Ve smetaně rozšleháme žloutky s cukrem, přidáme dřeň nebo lusk, nádobu dáme do horké vodní lázně (do 70 °C) a šleháme do zhoustnutí. Lusk vyjmeme (opláchneme a vložíme do nádoby s moučkovým cukrem), krém promícháváme a necháme prochladnout. Změklé máslo ušleháme do pěny. Potom po částech přidáme krém a znovu našleháme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *